De scheiding van Figaro – vrijdag 31/01/2020

31 januari 2020 20:00 - 23:00 Casino Koksijde

De scheiding van Figaro

Tussen graaf Almaviva en zijn trouwe knecht Figaro loopt het niet altijd gesmeerd. De graaf heeft nu eenmaal altijd een reputatie van rokkenjager gehad. Dat hij ook Suzanne, de verloofde van Figaro, het hof heeft gemaakt, zorgde voor wrevel. Maar dat is lang geleden. Uiteindelijk kon het huwelijk tussen de beide tortelduifjes immers toch plaatsvinden en sindsdien is alles peis en vree ten huize Almaviva.

Plots duikt er toch weer dreiging op en deze keer komt die van buitenaf. Het woelige leefklimaat heeft de dreigende revolutie doen losbarsten. De graaf vindt het veiliger om andere oorden op te zoeken. Hij en zijn hofhouding vluchten daarom naar het buurland, zeer tegen de zin van Figaro. Hij immers vreesde de revolutie niet. Suzanne kon hem nog ompraten om alsnog mee de wijk te nemen, maar het misplaatste gedrag van de graaf dwingt hem gauw om maatregelen te nemen. Hij neemt ontslag en besluit om weer barbier te worden.

De scheiding van Figaro is een toneelstuk dat Ödön von Horvath in het jaar 1937 afwerkte. Hij maakte gebruik van de populaire personages die u misschien kent uit de werken van Beaumarchais, Mozart of Rossini. Maar Horvath vertelde de verhalen uit zijn tijd over de problemen van zijn tijd. Panneia wenst u veel plezier bij De scheiding van Figaro.

Online ticketverkoop mogelijk tot en met donderdag 30 januari 20u. Vanaf dan enkel nog tickets te verkrijgen aan de deur.